Семейна спортна инициатива ще събере деца и техните родители на 18 септември 2015 г. в Княжевската градина в София. Събитието е организирано от Съюза на пивоварите в България (СПБ) и Столична община, като част от кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат и отбелязването на Международния ден на социалната отговорност на пивоварния сектор. Целта на инициативата е да популяризира и насърчава спорта и общуването в семейството и подобряването на обществената среда като превантивен подход тийнейджърите да не експериментират с алкохол.

Събитието ще се проведе в следобедните часове на 18 септември - между 16.00 и 18.00 ч., в Княжевската градина (срещу Министерство на младежта и спорта - ул. „Гурко“ и бул. „В. Левски“). В хепънинга ще се включи известният волейболист и радетел на семейния спорт Евгени Иванов – Пушката, квалифицирани спортни инструктури и експерти, които ще насърчават всички желаещи посетители на Княжевската градина да участват в: 

  • Демонстративни срещи по тенис на маса
  • Демонстрации и показни занимания по лечебно-изправителна гимнастика
  • Демонстрации и показни занимания по стрийт фитнес
  • Игри с въженца, домино, фрийзбита, федербал и топки
  • Консултативни дейности за родители и юноши от експерти по превенция на НПО „Солидарност“ и ПИЦ по ПН, София
  • Раздаване на печатни материали, брошури и наръчници по превенция, подготвени от МВР, ПИЦ по ПН – София и НПО „Солидарност“

Столична община и Съюзът на пивоварите са подготвили специални награди за най-активните участници. Хепънингът е част от дейностите, организирани в столицата през Европейската седмица на спорта.

Очакваме ви! Участието от вас, а забавлението от нас!

Съюз на пивоварите в България