“Спортът е по-добрият начин децата да пораснат” продължава да насърчава деца и родители към активен начин на живот

Съюзът на пивоварите отново на пистата за масов спортВ навечерието на Великденските празници Съюзът на пивоварите в България (СПБ), с партньорството на Главна дирекция „Национална полиция”, обяви началото на тазгодишното издание на кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат.

Стартът на инициативата в подкрепа на спорта, като превантивна практика подрастващите да не експериментират с алкохол, бе даден в Националния център за отдих и обучение Ястребино. В първото от поредицата събития, планирани в рамките на кампанията през настоящата година, се събраха най-добрите областни отбори на Детската полицейска академия от Монтана, Търговище, Бургас и Стара Загора. Служители на МВР, педагози и експерти от БЧК организираха разнообразни тематични занимания с ученици над 11 години по време на първата Национална детска полицейска академия. С подкрепата на Съюза на пивоварите се проведе дългоочакваното състезание под мотото Спортът е по-добрият начин децата да пораснат.

След оспорвана надпревара триумфира отборът на Детската полицейска академия от гр. Бургас. Всички участници показаха впечатляващи умения и ентусиазъм, за което получиха не само овациите на публиката, но и заслужени награди и медали, както повелява традицията на всяко първенство.

„Кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат се утвърди като национална инициатива за насърчаване на физическите занимания, общуването и споделянето на здравословния начин на живот, като подход за превенция и създаване на полезни знания и навици на подрастващите”, коментира Ивана Радомирова – изпълнителен директор на СПБ. „Благодарение на силните ни партньорства с ГДНП, Столична община (CO), Министерството на младежта и спорта (ММС), организациите за превенция, спортните федерации и клубове, през миналата година в кампанията се включиха над 5000 участника, а над 1 милион българи знаят за нея. Тази статистика красноречиво показва големия потенциал, който носи нашето послание и каузата да научим децата да спортуват.

През следващите месеци кампанията на СПБ продължава в София. Предстоят събития в партньорство със Столична община, дни на отворените врати по изправителна гимнастика и волейбол с Евгени Иванов – Пушката. Ще се проведат още стрийт бол турнири и щафетни игри за родители и деца.

Съюзът на пивоварите, СО и партньорските организации канят всички желаещи да се включат в тези и редица други безплатни инициативи. За най-активните семейства отново ще има специални награди. 

Информация за различните активности по кампанията ще бъде публикувана на сайта www.pivovari.com

Допълнителна информация за превантивната програма на Съюза на пивоварите:

От 2010 година Съюзът на пивоварите в България осъществява дългосрочна програма за превенция експериментирането с алкохол от лица под 18 години, която е в подкрепа на общоевропейските политики за намаляване злоупотребата с алкохол. От 2012 г. в рамките на програмата стартира инициативата «Спортът е по-добрият начин децата да пораснат». От 2013 кампанията е под наблюдението и оценката на Европейската комисия като доброволен ангажимент на българските пивовари към Европейския  форум за алкохол и здраве. 

Превантивната програма на Съюза на пивоварите се осъществява с доброволчески труд и със 100% целево финансиране, осигурено от пивоварните компании: ”Болярка - ВТ” АД, „Бритос” ЕООД, “Загорка” АД, “Каменица” АД, “Карлсберг  България” АД, “Ломско пиво” АД.

За повече информация:

Ивана Радомирова
Съюз на пивоварите в България
тел. за контакт: 0888 707 469