Последни новини и събития

Силно българско присъствие на Европейски…

Български научни изследвания бяха представени на Европейския форум на пивоварите и 38-ия Конгрес на Европейската пивоварна конвенция (ЕBC) в Мадрид. Паралелно с това, традициите, развитието и иновациите в бирената индустрия у нас станаха достояние на участниците в събитието чрез водещата статия в „BrewUp“, списанието на Пивоварите на Европа. Материалът, посветен...

09-06-2022

Read more

Виното - характеристика, особености и технологии за производство

ВинотоЗа виното е говорено и ще се говори още много. Това е напитката, която е може би най-силно свързана с културно-битовите традиции на България. Познато от дълбока древност, то винаги е част от нашата трапеза. Производството и специфичното разнообразие от вино е свързано с редица сложни и често недотам познати процеси. Те вълнуват както типичния домашен прозводител, така и всеки специалист в съвременната винарска изба. Богатството от стилове и сортовото разнообразие у нас отправя своето предизвикателство към вкуса на всеки един ценител. Елате с нас и опознайте виното!

Потопете се в света на виното и научете много повече за него ТУК

Пивото - свят на история, разнообразие и различни технологии

ПивотоОт изкуство и поминък при старите народи пивоварството се е наложило като ед­на от най-важните промишлености във всички културни страни. Пивото е било известно у нас още преди Освобождението, чрез продажбата му от чуждестранните пътнически кораби, спи­ращи на нашите дунавски и черноморски пристанища. Преминавайки във времето от старите фабрики до модерните заводи, пивоварната индустрия у нас се развива с бързи крачки и предоставя огромно богатство от видове пива, характерни със своите ароматно-вкусови и технологични специфики. Изкуството на майсторите пивовари крие в себе си частици история, опит и технологично развитие. Докоснете се до неговите тайни, елате с нас и научете повече!

Опознайте пенливия свят на бирата и преоткрийте свежата наслада ТУК

Безалкохолните напитки - свежест и жадувано разнообразие

Безалкохолните напиткиБезалкохолните напитки са познати на човека още от древността. Главното им предназначение е да ни снабдяват с вода, да доставят удоволствие и свежест. Успоредно с това те доставят важни хранителни съставки - захари, киселини, минерални соли, витамини и други вещества необходими за рационалното хранене на човека. Затова тези напитки оказват благоприятно влияние, повишават защитните сили на организма, действат тонизиращо и осигуряват правилното протичане на всички обменни процеси.

Научете нещо ново и любопитно за безалкохолните напитки ТУК

Суровини и материали при производството на напитки

Суровини и материалиОпознайте суровините, така важни за получаване на най-различни видове напитки. Научете много повече за техните разновидности и състав. Запознайте се с нови понятия и процеси свързани с преработката на зърнени и други суровини.

Научете повече за различните видове суровини за напитки ТУК

Исторически сведения

Исторически данниНякои от най-интересните и важни исторически факти около произхода и развитието на различните видове напитки не само у нас, но и по света. Поглед върху някои древни методи и похвати, религиозни традиции, събития и научни открития. Един преход през времето от дълбоката древност до нашите дни, който пресъздава реалността на далечното минало през очите на развитото съвремие.

Запознайте се с историята ТУК