Последни новини и събития

Силно българско присъствие на Европейски…

Български научни изследвания бяха представени на Европейския форум на пивоварите и 38-ия Конгрес на Европейската пивоварна конвенция (ЕBC) в Мадрид. Паралелно с това, традициите, развитието и иновациите в бирената индустрия у нас станаха достояние на участниците в събитието чрез водещата статия в „BrewUp“, списанието на Пивоварите на Европа. Материалът, посветен...

09-06-2022

Read more

Съюзът на пивоварите отново в подкрепа на масовия спорт

Един от най-успешните български волейболисти Евгени Иванов – Пушката насърчава деца към спортна активност в обществено полезна кампания

Пивоварите и спортаЗа трета поредна година Съюзът на пивоварите в България (СПБ) организира кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Инициативата има за цел да насърчава и подкрепя масовия спорт като алтернатива и превенция на експериментирането с алкохол от лица под 18 години. Кампанията вече стартира със силен фокус върху партньорствата и инициативите за популяризиране на спортното възпитание, общуването и здравословния начин на живот за цялото семейство.

През 2014 година партньори на СПБ по превантивната програма Спортът е по-добрият начин децата да пораснат са: Столична община, Министерство на младежта и спорта, Главна дирекция „Национална полиция”, Българска федерация по баскетбол, Спортна асоциация МВР, Българска асоциация по минифутбол, Дневен консултативен център за деца, юноши и родители към ПИЦ-София, НПО „Солидарност” спортни сдружения и клубове.

Кампанията се подкрепя и от известни спортисти, сред които и волейболният виртуоз Евгени Иванов – Пушката. Той ще насърчава родители и деца към спортна активност и ще вземе участие в Дни на отворените врати за изправителна и лечебна гимнастика, където консултациите се провеждат от професионални кинезитерапевти. Безплатните обследвания и занимания са от 1 до 15 юни всяка сряда и петък от 17.00 ч. до 18 часа в зала „Триадица” в столицата.

Програмата на спортните събития има амбицията да покрие основната целева група на кампанията – родителите. Ето защо съвместно с партньорите от ГДНП и Спортна асоциация МВР ще се организират турнири във формата „мама, татко и аз” в София, Монтана, Стара Загора, Бургас и Търговище. Тези инициативи вече започнаха с провеждането на първите състезателни игри на стадион Раковски, София.

В сътрудничество със Столична община кампанията Спортът е по-добрият начин децата да пораснат ще бъде популяризирана чрез богатия на събития за масов спорт календар на София. С различни награди СПБ ще поощри най-активните участници в инициативите „Спортувай в твоя град”, „Парк волей”, турнир по лека атлетика, Софийски маратон и турнир по плуване за Купата на кмета. В ход е и подготовката на специално организирани под надслова Спортът е по-добрият начин децата да пораснат турнири за родители и деца по минифутбол в София и стрийтбол в столицата и Русе.

Специален акцент в кампанията е публичният фотоконкурс с осигурен от СПБ награден фонд. Целта е да се отличат най-креативните снимки, свързани с идейната концепцията на кампанията и посланието Спортът е по-добрият начин децата да пораснат. Родители, вие можете да повлияете. Конкурсът ще се проведе със специални активации и общодостъпна платформа във фейсбук страницата на Съюза на пивоварите.

Според Ивана Радомирова, изпълнителен директор на Съюза на пивоварите:Спортът е по-добрият начин децата да пораснат е добра практика за превенция, която се реализира като приоритет и споделен ангажимент на един обединен на 100% сектор – пивоварният. Проактивният подход на СПБ показва, че именно отговорните работодателски организации, могат и трябва да бъдат двигатели на инициативите в защита на обществения интерес. Ние сме пример, че тези браншови кампании генерират високо обществено доверие и носят добавена стойност както за бизнеса, така и за всички заинтересовани страни.”
Информация за инициативите по кампанията периодично ще бъдат разпространявани до медиите. За графика на събитията всички желаещи могат да ползват сайта: www.pivovari.com и телефон 02/989 40 24.

Допълнителна информация за превантивната програма на Съюза на пивоварите:
От 2010 година Съюзът на пивоварите в България осъществява дългосрочна програма за превенция експериментирането с алкохол от лица под 18 година, която е в подкрепа на общоевропейските политики за намаляване злоупотребата с алкохол. От 2012 г. в рамките на програмата стартира инициативата «Спортът е по-добрият начин децата да пораснат». От 2013 кампанията е под наблюдението и оценката на Европейската комисия като доброволен ангажимент на българските пивовари към Европейския форум за алкохол и здраве.  
Превантивната програма на Съюза на пивоварите се осъществява с доброволчески труд и със 100% целево финансиране, осигурено от пивоварните компании: ”Болярка - ВТ” АД, „Бритос” ЕООД, “Загорка” АД, “Каменица” АД, “Карлсберг България” АД, “Ломско пиво” АД.

За повече информация:
Ивана Радомирова
Съюз на пивоварите в България
тел. за контакт: 0888 707 469