Последни новини и събития

Силно българско присъствие на Европейски…

Български научни изследвания бяха представени на Европейския форум на пивоварите и 38-ия Конгрес на Европейската пивоварна конвенция (ЕBC) в Мадрид. Паралелно с това, традициите, развитието и иновациите в бирената индустрия у нас станаха достояние на участниците в събитието чрез водещата статия в „BrewUp“, списанието на Пивоварите на Европа. Материалът, посветен...

09-06-2022

Read more

Аржентина стана страна партньор на „Винария 2012“

ВинарияЕдин от колосите в световното винопроизводство – Аржентина, ще бъде страна партньор на Международната изложба „Винария 2012“. Тя ще се проведе от 15 до 18 март в Международен панаир Пловдив. До този момент в списъка на участниците са директни и представени фирми от 15 държави. Големите български производители на вина и високоалкохолни напитки също ще се представят на юбилейното 20-о издание на най-авторитетно изложение на бранша в Югоизточна Европа.

За нас е голяма чест да бъдем партньори на „Винария“, особено когато се отбелязва двадесетата годишнина от създаването на тази престижна международна изложба, заявява Гийермо Салвадор Асрак, посланик на Република Аржентина у нас. Страната ни заема едно привилeгировано място в света на виното и е сред основните играчи в международен план, добавя г-н Асрак.

Южноамериканската държава се нарежда на 5-о място по производство на вино в света - след Франция, Италия, Испания и САЩ, с 14 милиона хектолитра годишна продукция. На същата позиция е и по размер на лозята, които обхващат 228 000 хектара. В Аржентина съществуват 1300 изби, част от които са познати и в България.
Със свой щанд на „Винария“ ще се включи и посолството на Република Южна Африка, която беше страна партньор през 2010 година. Вина от Австралия, Гърция, Италия, Нова Зеландия, Румъния, САЩ, Франция и Молдова ще се конкурират с продуктите на българските изби.

Големите производители са избрали „Винария“, за да покажат новите си колекции пред ценителите на виното. Някои подготвят атрактивни презентации, заявявайки, че ще демонстрират съвсем различни линии напитки.

В изложението ще участват и фирми, предлагащи технологии, оборудване и услуги за лозарството и винарството, опаковки и помощни материали. Цялата винена индустрия – от отглеждането на разсада до етикетите и аксесоарите, ще бъде представена в Международен панаир Пловдив от лидерите в отделните сектори.

По същото време там ще се проведат Международна изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“, Международна изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“ и изложбата на висококачествени италиански храни и вина „Вкусове от Италия“. Така ще се съберат представители на браншове, които имат общи интереси, основно в сферата на туризма, ресторантьорството, производството и търговията с храни и напитки. Ще се привлекат и повече бизнес посетители.