Последни новини и събития

Пловдив посрещна Националната бирена ака…

Инициативата на Съюза на пивоварите гостува в Пивоварница Каменица Журналисти и гости се събраха в града на тепетата, за да посетят откритата преди шест месеца „Пивоварница Каменица“. Събитието е част от инициативата Национална бирена академия на Съюза на пивоварите в България. Кампанията има за цел по прозрачен начин да запознае потребителите...

17-10-2019

Read more

Изложба за тайните на виното се открива на 13 февруари

Изложба за винотоИзложба за тайните на виното се открива на 13 февруари, понеделник, от 17:00 часа в Етнографския музей в София.

"Проследихме историята на виното по един малко по-различен, малко по-нетипичен начин”, това каза Иглика Мишкова, уредник на Етнографския музей в София, в интервю за Агенция „Фокус”.

Могат да се видят множество предмети, които са свързани с винопроизводството, с употребата на виното, с неговата реклама в годините. Изложени са множество филми и стари архивни фотоси от различни музеи и архиви.

Изложбата е посветена на традициите на лозарството, винопроизводството и културата на виното по българските земи от древността до наши дни. Тя се реализира под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Изложбата ще остане в залите на музея до 15 април.

Дотогава всеки уикенд в музея ще се организират дегустации на вино за възрастни и ателиета (за мартеници, кукерски маски и др.) за малките, каза още Мишкова.

Източник: Агенция Фокус