Последни новини и събития

Хайде на по халба!

Бирата – натуралност, настроение и кехлибарени мигове с приятели На Илинден българските пивовари отбелязват професионалния си празник, защото пророк Илия е избран за техен покровител от игумена на Бачковския манастир епископ Наум преди близо 25 години. Това е добър повод да си припомним любопитни факти за бирата и защо човечеството обича...

20-07-2017

Read more

Изложба за тайните на виното се открива на 13 февруари

Изложба за винотоИзложба за тайните на виното се открива на 13 февруари, понеделник, от 17:00 часа в Етнографския музей в София.

"Проследихме историята на виното по един малко по-различен, малко по-нетипичен начин”, това каза Иглика Мишкова, уредник на Етнографския музей в София, в интервю за Агенция „Фокус”.

Могат да се видят множество предмети, които са свързани с винопроизводството, с употребата на виното, с неговата реклама в годините. Изложени са множество филми и стари архивни фотоси от различни музеи и архиви.

Изложбата е посветена на традициите на лозарството, винопроизводството и културата на виното по българските земи от древността до наши дни. Тя се реализира под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Изложбата ще остане в залите на музея до 15 април.

Дотогава всеки уикенд в музея ще се организират дегустации на вино за възрастни и ателиета (за мартеници, кукерски маски и др.) за малките, каза още Мишкова.

Източник: Агенция Фокус