Последни новини и събития

Пловдив посрещна Националната бирена ака…

Инициативата на Съюза на пивоварите гостува в Пивоварница Каменица Журналисти и гости се събраха в града на тепетата, за да посетят откритата преди шест месеца „Пивоварница Каменица“. Събитието е част от инициативата Национална бирена академия на Съюза на пивоварите в България. Кампанията има за цел по прозрачен начин да запознае потребителите...

17-10-2019

Read more

Отново дегустираме младо вино в Стария град

Дефиле на младото виноТретото издание на празника "Дефиле на младото вино" ще се проведе в Стария град в Пловдив на 26 и 27 ноември тази година.

В уютната атмосфера на възрожденските къщи гостите на фестивала ще имат възможност да дегустират младите вина на производители от различни райони на страната. Традиционно, гласувайки с анкетни карти, те ще определят най-хубавото младо вино от реколта 2011 в три категории - червено вино, бяло и розе. Заедно с гласуването на посетителите Европейският рицарски орден на виното - Консулат България ще проведе дегустационен конкурс, като специална комисия ще отличи фаворитите в съответните категории вина със "Златен рицарски граал" и "Сребърен рицарски граал".

Официалното откриване на празника ще бъде на 26 ноември (събота) от 11 ч. на лапидариума пред Балабановата къща. Дегустациите в къщите на Стария град ще продължат до 18 ч., както и на следващия ден (неделя) - от 10 ч. до 15 ч. Награждаването на винопроизводителите ще се състои от 15 ч. отново на лапидариума. Входният билет ще бъде на същата цена, както миналогодишната - 3 лв. Билетът важи за дегустации във всички къщи и за двата дни. С еднократен билет от 1 лв. може да се посети къща по избор.

"Дефиле на младото вино" цели да популяризира неповторимостта на Стария град и забележителностите на Пловдив, добрите качества на българското младо вино, да привлече повече туристи и гости на града и страната.

"Дефиле на младато вино" 2011 се организира от Съвет по туризъм - Пловдив в партньорство с Община Пловдив, ОИ "Старинен Пловдив", Национална лозаро-винарска камара, Асоциация на българските винари, Европейски рицарски орден на виното - Консулат България с медийната подкрепа на Plovdiv24.bg.

Източник: Plovdiv24.bg