Последни новини и събития

Силно българско присъствие на Европейски…

Български научни изследвания бяха представени на Европейския форум на пивоварите и 38-ия Конгрес на Европейската пивоварна конвенция (ЕBC) в Мадрид. Паралелно с това, традициите, развитието и иновациите в бирената индустрия у нас станаха достояние на участниците в събитието чрез водещата статия в „BrewUp“, списанието на Пивоварите на Европа. Материалът, посветен...

09-06-2022

Read more

Красимир Коев се срещна с лозари и винопроизводители във Велико Търново

Среща с ИАЛВИзпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев проведе срещна с лозари и винопроизводители във Велико Търново. Срещата се състоя в заседателната зала на Областната администрация в града и е част от инициатива на ИАЛВ по повод набелязване на своевременни мерки и решаване на проблеми преди кампанията с цел избягване на грешки от предходни гроздоберни кампании.

Над 40 представителя на бранша от района взеха участие във форума и споделиха, че се очаква много добра реколта през тази година. ИАЛВ съвместно с МВР ще осигурят безпрепятствено протичане на гроздоберната кампания, заяви г-н Коев. Голяма част от лозарите в района си договарят гроздовата продукция предварително и по този начин си осигуряват изкупуването на цялото й количество.

Форумът бе предшестван от среща с областния управител доц. д-р Пенчо Пенчев. С него бе обсъдено състоянието на лозята в областта, контрола върху лозарството и винопроизводството и инициативите с цел подпомагане развитието на сектора по отношение мерките по Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор 2008/2009 – 2013/2014.

В срещата участие взеха още проф. Пламен Моллов – председател на НЛВК, Станимир Стоянов – председател на Съюза на енолозите в България и Бранимир Мирчев – директор на ТД „Лоза и вино” – Плевен към ИАЛВ.

Утре, 30.08.2011 г., изпълнителният директор на ИАЛВ ще посети гр. Русе за поредната среща с бранша, която ще се състои от 10:00 часа в зала 1, намираща се в сградата на Областна администрация – Русе.

Източник: ИАЛВ