Последни новини и събития

14 000 души се включиха в кампанията за …

Всеки пети българин знае, че спортът е по-добрият начин децата да пораснат, сочи изследване Четвъртокласници и петокласници от 3 училища в Пазарджик ще се включат днес в заключителния за тази година спортен празник, част от превантивната кампания „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ на Съюза на пивоварите в България (СПБ)...

17-11-2017

Read more

Радио игра за „биролози” стартира по радио N-Joy

Игра за любители на биратаВ началото на лятото радио N-Joy и Съюзът на пивоварите в България отправят поредно предизвикателство към почитателите на пивото. От днес, 06 юни, в ефира на медията започва игра, посветена на кехлибарената напитка.

Тя ще звучи всеки делничен ден между 16,00 и 18,00 ч., в предаването „Приятно разсеяни с Деси” и ще продължи две седмици.

До 17 юни включително всеки ден водещата ще задава на слушателите от цялата страна въпроси, свързани с бирената култура. Те имат за цел да тестват познанията им за бирата и, в същото време, да представят интересни факти от нейната история от възникването й преди хилядолетия до наши дни.

Въпросите представляват своеобразна разходка във вековете. Част от тях са свързани с древното пиво „Тутанкамон”, с нестандартния начин на англичаните да поръчват бира, с Месопотамската богиня на бирата, с първата пивоварна фабрика в България, и др.

На принципа на жребий всеки ден двама от отговорилите вярно слушатели ще печелят и награда.

От Съюза на пивоварите напомнят, че в играта могат да участват само лица, навършили 18 г.

Тази година радио играта по N-Joy е част от инициативите, с които Съюзът на пивоварите отбелязва няколко значими годишнини. Това са 20 години от създаването му, 130 години пивоварна индустрия в България и 55 години пивоварна наука в страната.

Членове на Съюза на пивоварите са: „Болярка ВТ” АД, „Загорка”АД, „Каменица” АД, „Карлсберг България” АД, „Ломско пиво”АД. Повече информация на www.pivovari.com