Последни новини и събития

Пловдив посрещна Националната бирена ака…

Инициативата на Съюза на пивоварите гостува в Пивоварница Каменица Журналисти и гости се събраха в града на тепетата, за да посетят откритата преди шест месеца „Пивоварница Каменица“. Събитието е част от инициативата Национална бирена академия на Съюза на пивоварите в България. Кампанията има за цел по прозрачен начин да запознае потребителите...

17-10-2019

Read more

27 фирми в надпревара за винените „Оскари”

Винария27 фирми ще участват на тазгодишното издание на винения конкурс „Златен ритон", съобщи председателят на Националната лозаро-винарска камара проф. Пламен Моллов. Той допълни, че от догодина форумът ще бъде международен. На изложението се състезават 435 вина (червено, бяло, розе, шумящи и ликьорни), 86 вида ракии и 10 винени брендита. Най-голям е броят на старите червени вина - 131. Дегустациите се провеждат във Виенския павилион на Международния панаир в Пловдив.

Четирите комисии, които оценяват конкурентите, са от по 5-ма енолози. Има и 4-ма резервни дегустатори. Участниците в конкурса ще бъдат оценявани и от чуждестранни експерти. Пробите, получили оценки над 80 точки и претендиращи за „Златен ритон", ще бъдат подложени на допълнителни дегустации и всъщност ще бъдат оценявани от всички енолози, за да се гарантира най-голяма обективност при определяне на призьорите, уточни Моллов.

Победителите ще бъдат обявени в Нощта на Златните ритони на 23 февруари, когато се открива „Винария 2011".

Източник: Darik news