Последни новини и събития

Силно българско присъствие на Европейски…

Български научни изследвания бяха представени на Европейския форум на пивоварите и 38-ия Конгрес на Европейската пивоварна конвенция (ЕBC) в Мадрид. Паралелно с това, традициите, развитието и иновациите в бирената индустрия у нас станаха достояние на участниците в събитието чрез водещата статия в „BrewUp“, списанието на Пивоварите на Европа. Материалът, посветен...

09-06-2022

Read more

Избират Цар на виното в Петрич

ВинотоНа 14 февруари в местността "Лозята" край петричкото село Ръждак ще бъде отбелязан Денят на лозаря - Трифон Зарезан, съобщават от общинска администрация. По традиция всяка година община Петрич, начело с кмета Вельо Илиев, организира ритуала “Зарязване” и се излъчва Цар на виното за петричка община.

Общинска администрация обявява, че до 13 февруари желаещите производители на червено вино могат да предоставят бутилки за участие в конкурса. Бутилката трябва да бъде 650-750 мл, на нея да бъде написано името на производителя и да се остави в общината в стая №310 или №311 . На самия конкурс имената от бутилките ще бъдат махнати и ще се поставят номера с цел да не се знае чие производство е виното.

Програмата на 14-и включва водосвет, който ще се отслужи от отец Ангел Кочев, ритуал “Зарязване”, конкурс за най-добро домашно вино и музикална програма, подготвена от читалище “Братя Миладинови”.

Виненият празник започва в 11.00 часа.

Източник: Darik News