Последни новини и събития

14 000 души се включиха в кампанията за …

Всеки пети българин знае, че спортът е по-добрият начин децата да пораснат, сочи изследване Четвъртокласници и петокласници от 3 училища в Пазарджик ще се включат днес в заключителния за тази година спортен празник, част от превантивната кампания „Спортът е по-добрият начин децата да пораснат“ на Съюза на пивоварите в България (СПБ)...

17-11-2017

Read more

Избират Цар на виното в Петрич

ВинотоНа 14 февруари в местността "Лозята" край петричкото село Ръждак ще бъде отбелязан Денят на лозаря - Трифон Зарезан, съобщават от общинска администрация. По традиция всяка година община Петрич, начело с кмета Вельо Илиев, организира ритуала “Зарязване” и се излъчва Цар на виното за петричка община.

Общинска администрация обявява, че до 13 февруари желаещите производители на червено вино могат да предоставят бутилки за участие в конкурса. Бутилката трябва да бъде 650-750 мл, на нея да бъде написано името на производителя и да се остави в общината в стая №310 или №311 . На самия конкурс имената от бутилките ще бъдат махнати и ще се поставят номера с цел да не се знае чие производство е виното.

Програмата на 14-и включва водосвет, който ще се отслужи от отец Ангел Кочев, ритуал “Зарязване”, конкурс за най-добро домашно вино и музикална програма, подготвена от читалище “Братя Миладинови”.

Виненият празник започва в 11.00 часа.

Източник: Darik News