Винарско имение Драгомир

Създаването на Винарско имение Драгомир е продиктувано от мечтата на двама български енолози да променят представите за българското вино – атрактивно, интересно, с постоянно качество през годините, разнообразие във вкусовете на отделните марки.

В основата на сътворяването на вината е опита им като специалисти , подтикван от непрекъснатия интерес към експеримента.

Вината, които произвежда младия екип на винарната са основно купажни,получени от гроздето на добре селектирани редове на определени лозови масиви, контролирани целогодишно от тях.

Общото количество произвеждано вино за дадена година е 60000 бутилки.

Партидите на отделните марки вина са с лимитирани количества и се бутилират еднократно, като някои от тях са само за ценители. Преди да се предложат на пазара, вината имат задължително бутилково стареене, като за най- елитните партиди съзряват в бутилка 12 месеца.

Надяваме се и Вие да намерите Вашето вино при нас!

На всички, които се интересуват от производствения процес на винификация на гроздето отправямe покана за посещение на винарната, която е ситуирана в самия Пловдив и е на няколко минути път от Стария град.

Новият проект на ВИ Драгомир, който изцяло е подчинен в полза на технологията и защита на природата ще стартира строителство през 2010 година и ще се намира в село Драгомир, близо до Пловдив в местност разположена сред лозовите масиви. Там ще има възможност за лов, риболов и други приятни развлечения.

За контакти:

Пловдив, бул.”Кукленско шосе” 15

Телефон: +359/32 393900

E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Web: www.dragomir.bg