Пино Гри - чужд винен сорт гроздеПодобно на Пино Ноар, Пино Гри се отглежда в много държави. Има около 900 хектара засадени във Франция, най-вече в Алсаке, 2500 хектара в Германия познати като Руландер, и може би около 2200 хектара в Италия. Отглежда се още в централна и югоизточна Европа, едно от най-инресните имена, под които е познато е Сзурке-брат ( Сивият Монах ) в Унгария. Към сорта не е бил проявен особен интерес в Калифорния и Австралия.

Пино Гри се различава от Пино Ноар само по това, че има по-малко пигментация по кожата на плодовете. Използва се за направата на наситени на златисти тонове вина, които на пръв поглед са обикновени, бели вина. Въпреки това обаче, този вид вино е подобен на токайските вина от Алсаке и е високо ценено в Европа.

Пино Бланк се различава от Пино Ноар и Пино Гри само по липсата на пигментация по кожата на плодовете. От него се произвеждат вина с по-малко сортови характеристики от произведените от Ризлинг и Шардоне. Пино Бланк е вероятно най-малко засаждания сорт от семеството на Пино. Ситуацията е объркана тъй като са наричали доста често Шардонето Пино Шардоне или дори Пино Блан Шардоне, а в последствие са започнали да го наричат Пино Блан в някои райони.

В Южна Америка са смятали Шенин Блан за Пино Блан, докато в Калифорния пък са смятали, че засадения Мелон е Пино Блан. Истинско Пино Блан е било внесено в Австралия съвсем наскоро, а по-раншните насаждения смятани за Пино Блан са всъщност Шардоне или Калифорнийски Мелон. Има засадени 1500 хектара истинско Пино Блан във Франция, най-вече в Алсаке и вероятно също толкова в северна Италия, и съвем малко насаждения Германия и централна Европа.